Businesscoach-Jungle-Boss-Garlyn.jpg

Wat doe je nou eigenlijk?

 

Wat wil je weten?

Al jouw vragen over mijn werkwijze, business coaching en accountability beantwoord!

Wat doe je nou eigenlijk?


Ik ben een business mentor met specifieke aandacht voor ondernemers met uitstelgedrag. Mijn product of dienst is jou een stok achter de deur te faciliteren. Of een schop onder je reet, net wat je fijner vindt klinken. Ik zorg voor noodzaak en toerekenbaarheid in het halen van de door jou gestelde doelen. Je krijgt geen straf of boetes maar ik houd je wel verantwoordelijk voor de deadlines. Als je die niet haalt, mag je uitleggen hoe dat komt, simpel. We doen het samen: jouw succes is uiteindelijk ook mijn succes. Jouw resultaten tellen net zo hard voor mij. Die persoonlijke verbondenheid zorgt er voor dat we samen, met focus, aan ons doel werken.
Wat gebeurt er tijdens een traject?


Dit verschilt per persoon. Waar de één graag start met brainstormen en plannen, volgt de ander een stip op de horizon en bekijken we wekelijks welke volgende stap er volgt. We passen het traject aan jouw stijl, werkwijze en persoonlijke omstandigheden aan, met de toevoeging van een beetje Reetpeper zodat we in beweging blijven. Als je nog niet precies weet welke kant je op wilt, dan krijg je oefeningen en bedenken we samen welke acties jouw richting duidelijker kunnen maken. Het traject loopt tot jij je doel of doelen gehaald hebt. Nieuw doel? Dan starten we een nieuw traject!
Kan ik het ook eerst gratis uitproberen?


Jazeker! De eerste Reetpeper is gratis. Tijdens de telefonische intake bespreken we jouw doelen en definiëren de eerste stap die je die week gaat zetten. We plannen het tweede gesprek een week daarna. Zo kan je voor jezelf uitvinden of deze methode voor jou werkt of niet. In ons tweede gesprek bespreken we de voortgang en jouw ervaring en kan je aangeven of je door wilt gaan of niet.
Kost ‘da?


Mijn uurtarief is €125exclusief btw. De wekelijkse calls zijn 30 minuten lang. Dat betekent dat je voor slechts €250* per maand, onder persoonlijke begeleiding je doelen gaat halen! Als je gedurende de week vragen of problemen hebt, ben ik (onder voorbehoud van het tijdsverschil) via app of mail bereikbaar. En appjes of mailtjes kosten je niets! Extra service in je Reetpeper, wat wil je nog meer?
(*exclusief btw. Inclusief btw €302,50)
Kan ik ook korting krijgen?


Ik ben business mentor en zou jou als ondernemer nooit adviseren om korting te geven. Waarom zou je je diensten aanbieden voor minder dan de waarde die het heeft? Het doet afbreuk aan je merk en is niet nodig. Dat wil niet zeggen dat ik per definitie geen opties voor briljante ideeën zonder financiële input heb. Als je plan zakelijk levensvatbaar is, valt er altijd wel een oplossing te verzinnen. Neem dus vooral contact op voor informatie!
Hoe werkt een sessie?


We plannen een dag en tijd voor onze afspraak. Je ontvangt een uitnodiging voor in je agenda/of kalender zodat je deze niet kunt vergeten. Op het afgesproken tijdstip bel ik jou via Whatsapp. Als het nodig is kan ik mijn scherm met je delen en ontvang je vooraf een link naar de web conference tool Zoom om op in te bellen.

Een call duurt 30 of 60 minuten, maar ik ben hier vrij flexibel in. Als de situatie een keer om meer tijd vraagt of we juist heel snel klaar zijn, dan passen we de tijd aan. De korte gesprekken zijn om elkaar te updaten en je voortgang te bespreken. Wil je dieper op strategie ingaan, teksten en concepten uitwerken of andere zaken uitgebreid bespreken, dan is een call van 60 minuten een beter idee. Whatever fits en whatever you fancy!
Waarom Colombia?


In mijn ‘vorige leven’ bracht ik balans in mijn drukke, corporate carrière door te reizen. Hoe verder en gekker, des te beter. Ik ben in veel woeste en onherbergzame gebieden geweest, maar nergens voelde ik me zo thuis als in het regenwoud van Costa Rica. En daar werd mijn missie geboren: ik wil de longen van de aarde te redden. Omdat er in Costa Rica genoeg ecotoerisme en conservering plaatsvindt heb ik mijn aandacht op een ander hulpbehoevend gebied gericht: Colombia. In verhouding tot de lokale bevolking zijn mijn vriend Daan en ik rijke westerse investeerders die een verschil kunnen maken. Op dit moment zijn we bijna aan het einde van het proces om land aan te kopen. Ons doel is om land, wat vroeger jungle was, in de komende jaren te herbebossen en te beplanten en zo stukje voor stukje het regenwoud te herstellen.
Op welke tijden werk je?


Ik werk op Nederlandse tijd, dus je hoeft geen rekening met het tijdsverschil te houden. Belafspraken vinden tussen 15:00 en 22:00 uur plaats, op zondag, maandag, woensdag of vrijdag. Als je me appt of mailt kan je op deze dagen en tussen deze tijden ook snel een reactie van me verwachten. Heb je buiten deze tijden/dagen een spoedje, dan reageer ik zodra ik uit mijn hangmat tussen de bananen kan komen.
Hoe lang loopt een traject?


Dit is volledig flexibel. Met sommige klanten werk ik naar een specifiek doel toe, anderen help ik net zolang als zij daar behoefte aan hebben. Reetpeper is een partnerschap waarbij mijn ondersteuning door jou bepaald wordt. Gaat het lekker en heb je een kleiner stokje achter de deur nodig? Dan passen we de frequentie aan. Je deelname is wekelijks opzegbaar.
Is dat niet lastig vanuit Colombia?


Soms. De stroom valt hier nog wel eens uit en dan kan ik niet bellen. Maar het mobiele netwerk is stabieler en gelukkig werkt Whatsapp, bellen via Whatsapp en videoconference via Zoom gelukkig wel goed. Het is soms een uitdaging, maar dromen komen nou eenmaal met een hindernisje hier en daar.
Kan ik ook langskomen in Colombia?


Ons hostel is nog in aanbouw, maar zodra dit gereed is ben je van harte welkom in de jungle! Wat dacht je van een verblijf waarin je ongestoord kunt knallen, afgewisseld met dagelijkse brainstorm sessies, jungle hikes, zwemmen in de rivier en paardrijden? Klinkt niet gek om aan je plan te werken, niet? Hou voor updates de website in de gaten.
Kun jij in Nederland langskomen?


In principe niet. Ik woon echt hier in Colombia en mijn bezoeken naar Nederland zijn schaars. Mocht het zo uitkomen dat ik tijdens een verblijf in Nederland ruimte voor een live sessie heb, dan is dat altijd mogelijk. Ik vlieg dus niet even voor een afspraak op en neer, het traject is altijd online.
Moet ik in Colombiaanse peso betalen?


Nee. Reetpeper staat gewoon bij de KVK in Nederland geregistreerd en heeft een ABN AMRO bankrekening. Je krijgt een Nederlandse factuur, in euro’s, met btw en schrijft de betaling naar een Nederlandse bankrekening over.
Afspraak wijzigen of afzeggen


Idealiter prikken we een vaste dag en tijd voor onze afspraak, maar mocht dit een keertje afwijken dan is dat geen probleem. Wil je een afspraak afzeggen of verplaatsen dan kan dit tot 24 uur van te voren. Op de dag zelf is gezien het tijdsverschil en het feit dat ik naar een plek met internet moet reizen, niet gewenst. Overmacht daargelaten natuurlijk.
En over overmacht gesproken: nu is het elektriciteitsnet in Colombia helaas niet super stabiel. Het kán dus wel eens gebeuren dat de stroom uitvalt en ik niet kan bellen en van mijn kant onze afspraak ongepland moet wijzigen. Dus mocht ik op onze afgesproken tijd spoorloos en onbereikbaar zijn, dan is dat de reden. Ik plan dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak met je in.

Kan iedereen een Reetpeper-traject doen?


Nee. Niet dat ik een exclusieve club ben en alleen maar toffe mensen toelaat. De selectie zit ‘m in de levensvatbaarheid van jouw plan. Ik neem alleen klanten aan met ideeën die sterke, zakelijke lucratieve potentie hebben en waar ik als business coach en doorgewinterd strateeg in geloof. Dit kan heel divers zijn: zolang het idee mij maar energie geeft. Reetpeper is energie-gedreven: ik geef je alles van mij. En dat kan alleen als ik een klik met jou en je concept heb. Dus vraag gewoon die eerste gratis Reetpeper aan en dan kijken we of we een match zijn. Beetje daten, maar dan anders!
Ik heb al productiviteit-apps en -tools uitgeprobeerd. Waarom zou ik voor jou kiezen?


Digitale apps of stappenplannen zoals Eat That Frog of Getting Things Done werken niet opzichzelfstaand, er is geen verantwoordingselement zodat je nog steeds uitstelgedrag kunt vertonen. Het verschil zit ‘m in noodzaak. Ik houd je aan je doelen waardoor je wel tijd moet maken en stappen gaat zetten. Zo niet, dan mag je aan mij uitleggen waarom niet. Het verschil met een app is, dat je mij niet zo makkelijk aan de kant legt.
Ik ben zeker geen juf die met een vingertje gaat wijzen als je dwars bent. Ik ben jou coach en pep je op als je er even doorheen zit. Ik moedig je aan, ben je grootste fan en de stok achter de deur. Uiteindelijk zet je zelf de knop om natuurlijk: je verandert negatieve energie en gedachten van dingen uitstellen of niet doen, naar gemotiveerde acties die resultaten brengen. Deze positieve energie werkt enorm katalyserend zodat je niet anders wilt dan DOEN!
Ik heb 1000 ideeën maar ik verlies steeds de energie en zin. Kan jij helpen?


Jazeker, dit zie ik vaak. Mijn theorie is dat je motivatie wordt vertroebeld door dingen die ook moeten gebeuren, maar gewoonweg niet leuk of soms te ingewikkeld zijn om je energieke aandacht vast te houden. Zonde, want na deze hordes begint juist het leuke werk! Outsource die minder leuke dingen zoals planningen maken, strategieën finetunen en deadlines stellen aan mij. Dan kan jij je energie en motivatie hoog houden en inzetten voor de zaken waar jij goed in bent!
Ik heb een globaal idee maar weet niet precies hoe of wat. Kan jij me helpen?


Ja. Misschien hebben we iets meer tijd nodig maar tot nu toe is het me altijd gelukt om mijn klanten de juiste richting op te helpen. De truc zit ‘m in je blik verbreden of soms hele andere ogen gebruiken om nieuwe mogelijkheden te zien. En laten dat nou mijn ogen en expertise zijn! Door gesprekken en oefeningen komen we erachter uit welke richting jij de meeste energie krijgt. Zo vinden we stapje voor stapje jouw doel of richtpunt.
Voor wat voor soort plannen is Reetpeper geschikt?


Alles waarbij je iets wilt ondernemen. Denk hierbij aan het starten van een bedrijf of het doorgroeien of uitbreiden hiervan, maar ook het schrijven van een boek of zelfs meer sporten of je levensstijl wijzigen. Ik coach je bij alles waarin je iets wilt bereiken maar waarbij uitstelgedrag of beren op de weg je pad blokkeren.
Ga jij dan de baas over me spelen?


Nee. Een paar vragen terug staat dat ik geen juf ben die met een vingertje gaat wijzen als je niet doet wat we hebben afgesproken. Ik ben juist een positieve invloed op jouw acties. We doen het samen maar jij bent in charge. Jij stelt doelen en ik moedig je aan om deze te halen en pep je op als je er doorheen zit. Zie me als stuurbekrachtiging: jij bepaalt de richting en ik help je om daar makkelijker te komen.
Kun je me ook helpen als ik ADD / ADHD heb?


Zeker weten! Ik vind het heerlijk om met ADHD-ondernemers te werken: super energiek, vol met ideeën en barstend van de creativiteit. Het enige wat vaak ontbreekt om succesvol een doel te behalen, is structuur. En daar ben ik de oplossing voor. Mijn vriend, hostelbouwer, eco-hospitality ondernemer en partner in crime heeft ADHD dus ik ben een doorgewinterde ervaringsdeskundige en zal je nooit op je gedrag afwijzen. Ik houd je echter wel verantwoordelijk voor het nakomen van je afspraken en weet exact hoe ik hier stimulerend mee om moet gaan.
Wat weet jij eigenlijk van uitstelgedrag?


Oh, meer dan ik zou willen! Wederom ervaringsdeskundige hier, door mijn eigen gedrag. Ik heb van mijn zwakte een talent gemaakt en geleerd wat wel en niet werkt voor verschillende types mensen en verschillende soorten uitstelgedrag. Ik weet alle trucjes en smoesjes, so you can’t fool me. En dat is juist wat je nodig hebt. Niet lullen maar poetsen!
Ben je dan wel een goede coach als je er zelf last van hebt?


Absoluut! Het gezegde ‘Bij de beste loodgieter thuis lekt de kraan ook’ is van mij op toepassing. Het is lastig om je talenten structureel op jezelf toe te passen maar wat werk en klanten betreft zit ik overal strak bovenop! Ik moet thuis al 6 maanden plintjes plakken maar ondertussen plan, motiveer en stimuleer ik mijn klanten als de beste! Maak je dus geen zorgen, jij bent altijd mijn prioriteit.
Wat doet een business mentor precies?


Ik geef advies en begeleiding aan ondernemers om hun verdienmodellen, businessplannen en marketingstrategieën uit te werken. Zo kijken we naar communicatieplannen- en strategieën, en help ik met zaken zoals productaanbod, prijsstructuur, employer branding, lead generatie, sales en alles wat er bij een succesvol en winstgevende organisatie komt kijken. Ik ben je zakelijke sparringpartner wiens expertise er voor gaat zorgen dat jij een kick-ass bedrijf op poten zet.
Geef je ook marketing advies?


Absoluut. Ik ben een consultant, ik geef je mijn advies gebaseerd op mijn jarenlange expertise en ervaring bij internationale organisaties. Ik weet extreem veel over user experience, e-commerce, social media, marketing funnels, digitale strategie en nog veel meer.
Ben je ook een soort personal coach?


Ik ben geen psycholoog of mental coach. Ik ga geen vraaggesprekken met je aan waarin je diep in jezelf duikt op inzichtelijke antwoorden gaat komen. Ik ben allereerst een zakenvrouw en op de tweede plaats een coach. Als het op business aankomt geef ik klip en klaar advies over wat voor jouw ondernemingsplannen werkt en wat niet. Als je vervolgens tegen onzekerheden aanloopt of obstakels ervaart die je in je voortgang remmen, kan ik je wel helpen uitvinden waar dit vandaan komt en hoe je hier zakelijker wijs mee omgaat. Jij kiest vervolgens wat je met deze informatie doet. En soms kom je hierbij tot inzichten die je ook in je persoonlijke leven verder kunnen helpen maar dat is niet de hoofdzaak.
Hou je ook van hete pepers?


Ironisch gezien slaat ‘Hoe heter hoe beter’ helaas niet op mij. Ondanks mijn bedrijfsnaam en het feit dat ik in Colombia woon ben ik gewoon een Brabo die niet van pittig houdt. Zoete puntpaprika’s zijn mijn favoriet en een verdwaalde Jalapeño daargelaten hou ik het lekker simpel.