top of page

Face your Fears

Bijgewerkt op: 2 aug. 2020


Uitstelsmoes: "Ik heb een toekomstdroom. Ik zou wel ooit…"


Het frustreert mij enorm als mensen over hun dromen praten…maar ze niet actief al najagen. Ja, ooit. We kennen allemaal de uitdrukking ‘volg je dromen!’, maar waarom doen we dat dan niet?? Waarom stellen we onze dromen uit tot ‘morgen’, ‘volgend jaar’ of zelfs ‘ooit’. Ik denk dat het komt door een scheef beeld dat we hebben over onze dromen. De opvatting dat als je weet wat je droom is en je maar graag genoeg wil, deze ooit op magische wijze binnen handbereik komt. Maar dat nu nog niet is. Maar ooit. Dan ga je er actief mee aan de slag.

Ik denk dat dit komt doordat je dromen najagen een flink stuk moeilijker is dan gewoon je droom volgen en dan kom je er wel. Het is een moeilijke, beangstigende reis, vol hordes, uitdagingen en twijfels. Als je gewoon je dromen kon volgen, alsof het een goed aangegeven makkelijke wandelroute was, dan zouden we allemaal wel onze dromen leven toch? Dus. Ik stem voor een verandering in onze uitdrukking. Niet meer volg je dromen, en ga je angsten aan. Maar durf je droom aan te gaan en volg je angsten. (Over die tweede heb ik een apart blog geschreven).


Dus. Hoe doe je dat dan? Je dromen aan durven gaan?


Laten we onszelf uitdagen om onze dromen recht in het gezicht aan te kijken en het lef bij elkaar schrapen om er voor te durven gaan. We mogen de weg naar onze dromen zien voor wat het is, een uitdaging om te groeien. Realistisch kijken naar welke uitdagingen er op dit avontuur voor je liggen en ze aangaan. In plaats van gewoon de bordjes volgen. Want wake-up call…die zijn er niet. Je zult zelf je pad uit moeten hakken en het avontuur aangaan. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen trouwens 😉

Houd op met je droom in de toekomst te plaatsen. Of erger nog, over ‘ooit’ te praten. Wat is je droom en welk ieniemienie stapje kun je vandaag of uiterlijk voor eind volgende week zetten in de juiste richting. Maak het super concreet. Kun je iets Googelen, iemand contacten en om advies vragen? Je ergens voor inschrijven? Iets in je agenda zetten en tijd vrijmaken? Houd het stapje super klein! Bedenk wat de MVA is (zie mijn blog Minimum Viable Action). Gefeliciteerd, je bent actief onderweg naar je droom!


Ja maar….ik heb een reden, excuus of smoes…

Ik durf niet

Ja, super logisch, het is ook eng. Zie mijn blog over ‘volg je angst’ of ‘buiten je comfortzone gaan’. Je mag het eng vinden, maar dat is nog geen reden om het niet te doen!


Ik weet niet wat mijn droom is.

Geen probleem! Laten we dan gewoon alleen uitzoeken in welke richting je droom zich bevind. Hartstikke leuk avontuur! Je hoeft niet te weten hoe het pad er uit ziet, alleen welke kant je op wil! En hoe je dat weet? Als je een keuze links of rechts hebt…voelen waar jij nu al íets blijer van wordt dan gewoon rechtdoor gaan op het pad waar je nu op zit.


Mijn droom is onmogelijk

Oke. Bullsh*t. Er is altijd een manier of vorm te vinden. Je moet wellicht je droom wat aanpassen. Dat is altijd nog beter dan hem helemaal afschrijven. Maar wat vaak het geval is, is dat je je droom heel serieus aan moet kijken en naar de uitdagingen moet kijken.

Neem de hordes op je pad één voor één. Als je hier weerstand op merkt, dan kun je jezelf afvragen of je jouw droom misschien onbewust graag onmogelijk wil houden. Je droom aangaan is immers soms lastig en eng. Is je leven niet makkelijker en comfortabeler en veiliger als je gewoon blijft waar je bent? Een onmogelijke droom hoef je niet na te jagen, dus kun je ook niet falen… Is het niet gewoon faal-angst? Of misschien zelfs straal-angst? Wat als het ècht lukt? Dat kan ook best intimiderend zijn.

Vaak zijn er echt wel oplossingen voor onmogelijkheden. Durf je eigenlijk niet? Of ben je niet creatief genoeg om je droom aan te passen naar iets dat wel mogelijk is? Geen probleem! Ik help je met alle liefde.

Je wil het eigenlijk niet echt.

Zie mijn blog over zelf-discipline. De reden dat je allerlei goede redenen en excuses hebt waarom je je droom niet najaagt, kan zijn dat je het diep van binnen eigenlijk helemaal niet wil. Daarom mijn advies om je droom echt heel eerlijk en open recht aan te kijken. Is dit echt wat je wil? Zo niet, goed nieuws, je mag een nieuwe droom verzinnen :-D Ook niet verkeerd toch?


JA ik wil mn droom aangaan


Wat jouw reden tot uitstellen ook is, ik ben er 100% zeker van dat we na 1 kort telefoongesprek een klein stapje in de juiste richting voor jou kunnen vinden. Wedden? De eerste call is gratis, dus je hebt niets te verliezen… Als je tenminste durft om nu JA te zeggen tegen je droom (vinden) en het avontuur echt aan te gaan? Niet uitstellen, gewoon hieronder kort reageren met JA of me een bericht sturen, dan neem ik contact met je op.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page